Restauratie

Monumentale en karakteristieke gebouwen zijn belangrijk in een leefomgeving omdat ze iets vertellen over het verleden van een dorp, stad of landschap. Daarnaast heeft ieder monument een eigen verhaal, waardoor de gebouwen betekenis krijgen; ‘mijn vader heeft jaren lang in dat pand gewerkt…’; ‘als kleine jongen hielp ik altijd op die ouwe boerderij’. Dat soort herinneringen maakt o.a. dat een pand waardevol wordt voor een gemeenschap.

Vaak zijn monumenten in het verleden diverse malen herbestemd en is het gebouw door de jaren heen diverse malen verbouwd en/of uitgebreid ten behoeve van de nieuwe functie en/of gebruik.

BAS is van mening dat een monument nooit ‘ingelijst’ moet worden, zodat er geen nieuwe verhalen meer toegevoegd kunnen worden. Restauratie houdt in dat bouwkundige elementen, karakteristieke details en waardevolle interieurs behouden blijven, worden hersteld en/of een nieuwe functie krijgen. De geschiedenis van het gebouw blijft zichtbaar, maar het biedt ook ruimte voor het hedendaags gebruik en comfort.

Onderstaand een selectie van gerealiseerde projecten.

Staat jouw gewenste type gebouw of referentie niet op onze website? Kom vrijblijvend langs, dan kijken we samen naar jouw opgave en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. Wij nodigen jou van harte uit in Klarenbeek!

Restauratie kantongerecht - Apeldoorn
Restauratie monumentaal pand - Twello
Restauratie woonboerderij - Wenum Wiesel
Woonboerderij - Terwolde
Restauratie afgebrande villa - Twello
Restauratie de Maalderij - Klarenbeek
Restauratie Rijksmonument - Terwolde
Roteer je scherm Roteer je scherm